V okviru interesnih dejavnosti smo se 2. letniki predšolske vzgoje udeležili lutkovnih delavnic, ki so potekale od 15. 10. 2018 do 18. 10. 2018. Obiskal nas je gospod Danilo Trstenjak iz Lutkovnega gledališča Maribor. Predstavil nam je vrste lutk in na kratko opisal, kako potekajo priprave na lutkovno predstavo. Gospod je z nami delil lastne izkušnje ter nam na zanimiv način poskušal približati lutke in delo v lutkovnem gledališču. Pokazal nam je tudi lutke iz prejšnjih predstav. Z njegovo pomočjo smo naredili ploske in senčne lutke, ki smo jih uporabili v lutkovnih predstavah.

Pripravili smo scene in glasbene vložke in pred profesorji III. gimnazije Maribor odigrali šest lutkovnih predstav. Senčne lutke  pa smo predstavili tudi  otrokom iz vrtca Ivana Glinška, enota Pristan in enota Ribiška. Lutkovne predstave s ploskimi lutkami  smo odigrali otrokom iz vrtca Pobrežje, enota Brezje ter učencem prve triade Osnovne šole Prežihov Voranc. Za njih smo pripravili tudi delavnice prstnih lutk in likovni delavnici origami.

Otroci so predstave pozorno spremljali ter aktivno sodelovali  in se ob tem zelo zabavali. Z delavnicami smo pridobili veliko novih izkušenj in znanj, ki nam bodo pomagala pri delu v vrtcu.

Eva Škerget, 2. av

 

Oznake: