Mariborska knjižnica je letos nosilka nacionalnega medresorskega programa za spodbujanje branja med mladimi športniki, ki ga Olimpijski komite Slovenije predstavlja pod imenom #športajmoinberimo.  Dogodek v sklopu tega programa je v Mariboru potekal danes, 24. 9. 2020. Mladi športniki s III. gimnazije Maribor (1. Š, 1. E, 2. Š in 2. E) so se z vrhunskimi športniki pogovarjali v Lutkovnem gledališču Maribor.

Vodilo programa je povezati mlade in vrhunske športnike ob pogovoru o branju in knjigi. Mladim športnikom želijo s tem programom predstaviti, kako lahko s pomočjo znanja iz knjig in branja kot tehniko treniranja možganov napredujejo tudi kot športniki. S tem programom želijo vplivati na njihov odnos do branja ter širiti védenje, da je bralna pismenost temeljna zmožnost za pridobivanje in ustvarjanje novega znanja v njihovem osebnem in športnem življenju.

Dogodek je pripravila in povezovala dr. Sabina Fras Popovič (Mariborska knjižnica, Center za spodbujanje bralne pismenosti), bivša dijakinja III. gimnazije Maribor.

Evropski teden športa – 23. – 30. 9. 2020
Nacionalni mesec skupnega branja – 8. 9. – 11. 10. 2020
Dan slovenskega športa – 23. 9. 2020

Maj Voršič, naš smučar iz 2. Š, in Filip Flisar, eden izmed gostov:

 

 

Oznake: