Trije dijaki III. gimnazije Maribor –  Špela Mesarič, Uroš Barušić in Filip Jezernik –  so se od 13.  do 17. aprila 2018 udeležili ekskurzije na Irsko.

Potovali so skupaj so svojo prof. angleščine, Majo Hergan, dijaki Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše ter dijaki in profesorji Srednješolskega centra Murska Sobota.

Tukaj so njihovi vtisi:
Ekskurzija je bila zelo zanimiva, saj si nismo ogledali samo enega dela Irske, temveč smo se peljali z avtobusom od vzhoda na zahod.  Čeprav smo si ogledali samo majhen delček vsega zanimivega na zelenem otoku, smo bili zelo zadovoljni, saj smo videli veliko lepega. Ogledali smo si Dublin, Galway, edini irski fjord, grad Bunratty, pivovarno Guiness, tradicionalno irsko kmetijo in še druge zanimive reči. Najbolj so se nam v spomin vtisnili Moherski klifi na jzahodu Irske, ki so res pravi naravni čudež in seveda gostoljubnost ter prijaznost Ircev.
Uroš Barušić, Filip Jezernik, 3. F

Ekskurzija na Irsko je bila zelo lepa izkušnja. Videla sem zanimiva mesta in čudovito naravo. Zelo mi je všeč, da smo dan preživeli tudi na kmetiji, kjer smo Irsko spoznali še na malo drugačen način. Spekli smo dober kruh, po značilnem irskem receptu, vozili so nas s traktorjem in poskusili smo igrati njihov tradicionalen šport hurling, ki je precej bolj zahteven kot je videti na prvi pogled. Zanimiva izkušnja je bilo učenje irskih plesov, na kmetiji pa so nam postregli tudi z zelo dobro hrano. V spomin so se mi prav tako vtisnili zelo lepi Moherski klifi, ki bi jih človek lahko opazoval več ur in se jih ne bi naveličal. Vsak dan smo imeli nekaj prostega časa, v katerem sem med drugim obiskala različne knjigarne, z zelo veliko izbiro knjig. Tam sem zelo uživala. Vesela sem, da sem se imela možnost udeležiti te ekskurzije in Irsko doživeti na različne načine.
Špela Mesarič, 3. F

Fotografije

 

Oznake: