III. gimnazija Maribor v sodelovanju z agencijo Energap  tudi v šolskem letu 2021/2022 razpisuje nagradni natečaj PODNEBNA NEVTRALNOST.

Mladi ste tisti, ki ustvarjate prihodnost. Ste tisti, ki se izobražujete, povezujete v akcijah, osveščate o pomembnosti ravnanja vsakega posameznika v skupno dobro. Ste tisti, ki ukrepate za obstoj življenja na Zemlji, kakor ga še poznamo danes. Kajti podnebna kriza je dejstvo …

Pričakujemo prispevke z razmišljanji o lastni viziji podnebno nevtralne šole ali nevtralnega mesta/življenja/sveta do leta 2050.  Prispevke strnite okoli pojma VODA.  Ali bomo plačevali vsako kapljo pitne vode? Kakšne bodo reke, morja, oceani? Kaj bi spremenili, če bi za to imeli moč? Katere novosti pričakujete? Kakšno bo življenje? Bo prišlo do podnebnega kolapsa? Morda pričnete z ogledom dveh oddaj o problematiki, ki je povezana z vodo:

https://video.arnes.si/watch/u24apoMYhLZU

https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174476808?s=tv

Prepustite se domišljiji in ustvarjajte: ESEJSKA BESEDILA, KRATKE ZGODBE, PESMI, RISBE, FILME, SESTAVLJANKE …

Vsi sodelujoči prejmejo simbolično nagrado. Nagrajenci natečaja pa bodo spoznali še neodkrito Ljubljano!

Dijaki lahko na natečaju sodelujete individualno, v paru ali kot skupina treh dijakov.

Prispevke pričakujemo najkasneje do 9. maja 2022, oddane v zaprti kuverti v tajništvo šole, poslane po pošti na naslov III. gimnazija Maribor, Gosposvetska cesta 4, ali  oddane po elektronski pošti na naslov tretja-mb@tretja.si . Prispevke ob oddaji označite z naslovom natečaja. Vsebujejo  naj temo izdelka, naslov eseja, risbe, fotografije, filma …,  podpis (tudi več avtorjev) ter razred.

 

Oznake: