15. aprila smo podelili nagrade dijakom, ki so ustvarili najboljše izdelke na natečaju Podnebna nevtralnost. Simbolično nagrado so prejeli prav vsi sodelujoči dijaki.

Nagrade, ki jih je  prispevala agencija Energap – Energetska agencija za Podravje, je podelila gospa ravnateljica. Ob tej priložnosti sta nas obiskali predstavnici agencije Energap, gospa Vlasta Krmelj, direktorica agencije, in gospa Branka Mirt, svetovalka na agenciji.

Natečaj je potekal v okviru mednarodnega projekta TRIO,  Three4Climate, ki deluje pod sloganom Misli evropsko – deluj lokalno. Je projekt, ki izobražuje, povezuje, predvsem pa  osvešča o pomembnosti ravnanja vsakega posameznika v skupno dobro. Izdelki dijakov izražajo, kako pomembno je prevzemanje odgovornosti in  ukrepanje za splošni obstoj življenja na Zemlji, kajti podnebna kriza je dejstvo.

Glavna nagrada je potovanje z vlakom in aktivni vikend z virtualno mednarodno izmenjavo ter predstavitvijo izdelkov ostalim nagrajencem natečaja od 18. do 20 junija 2021 na enem od domov centrov šolskih in obšolskih dejavnosti.

Tei Nikić, Rasini Bajsič in Lei Babič se bosta na izletu in aktivnem vikendu pridružili tudi Lora Lorenčič in Melisa Miheu, vse avtorice dveh nagrajenih filmov ter Karla Točaj, avtorica zgodbe Naša usoda je v vaših rokah.

Avtorice najboljših esejskih besedil, pesmi Mir in risbe, ki je naslovnica natečaja, so prejele knjižne nagrade: Tia Suhadolčan, Lejla Vanesa Berisha, Anteja Garmut, Melani Koprek, Karolina Zbičajnik, Patricija Cajnko.

 

Čestitke vsem!

Fotografije

 

Oznake: