V sklopu projekta Erasmus+ sva se med 22. in 28. oktobrom 2023 udeležili strukturiranega tečaja  »Smart teachers play more: Well-Being and Stress Managment ». Tečaj je potekal v kraju Alicante, na slikoviti obali Costa Blanca v Španiji.

V sedmih dneh usposabljanja smo se seznanili z različnimi tehnikami poučevanja v kombinaciji z igro, sproščanjem in gibanjem. Poseben poudarek smo namenili pomenu dobrega počutja učiteljev in učencev.

V sklopu tečaja smo imeli tudi ekskurzijo, in sicer izlet v špansko obmorsko vasico Altea, kjer smo si ogledali tipične bele mediteranske hiše in ozke ulice, okrašene s čudovitim cvetjem in umetniškimi deli.  

V ožji skupini nas je bilo 20, v razširjeni pa okoli 70. Prihajali smo iz različnih držav Evrope (iz Italije, Nemčije, Avstrije, Francije, Estonije, Češke, Madžarske, Poljske …) . Tako smo se učitelji različnih držav veliko družili in si izmenjevali izkušnje o poučevanju.

Znanja in izkušnje, ki sva jih pridobili na strukturiranem tečaju, bova poskusili čim večkrat uporabiti pri pouku, saj meniva, da bi bil takšen pouk za dijake bolj zanimiv in manj stresen.

Tečaj je bil res lepa izkušnja in prepričani sva, da nama bodo nova znanja koristila na najini nadaljnji poklicni poti.

Katja Novak, prof. in Maja Čelan, univ. dipl. inž.

 

Oznake: